Update wielerseizoen Tessa Neefjes

31jul - door Remco van Riet - 0 - Over Wielrennen

i-Mobile.nl sponsort wielertalent Tessa Neefjes inmiddels rijdt zij bij het wielerteam Swabo uit Zuid-Holland. Het wielerseizoen 2018 is alweer over de helft. onderstaande foto is van de ploegenpresentatie aan het begin van het jaar waarbij ook individuele en teamfoto’s gemaakt werden. Vlak voor de ploegenpresentatie was er een trainingskamp in Cambrills te Spanje. Hier zijn vele uren kunnen getraind voor een goede start van dit wielerseizoen.

Het eerste deel van het seizoen stond voor voornamelijk nog in het teken van revalideren van haar rug breuk. Vooruitgang werdt geboekt maar het rijden van wedstrijden had nog veel impact had op de rug. Verschillende meerdaagse wedstrijden stonden op het programma zoals ‘Setmana Ciclista Valencia (in Spanje)’, ‘Healthy Ageing Tour’ (in Groningen) en ‘Tour of Uppsala’ (in Zweden) in het teken van trainen en weer fysiek sterker worden.

Tessa schrijft ons:”Ik voel mij nu fysiek al een stuk sterker. Hierbij kon ik de Favero Assioma vermogenspedalen ook superhandig gebruiken! Ik noteer al mijn vermogenswaarden in een Excel schema die ik elke week naar mijn trainer stuur. Hierin noteer ik het maximale vermogen en de 20-, 30-, 60-, 1 min, 5 min en 20 minuut waarden van mijn vermogen. Daarnaast natuurlijk ook het gemiddeld vermogen en normalized power. Door middel van deze gegevens kan ik zien dat ik al sinds het begin van het seizoen een enorme stap voorwaarts heb gezet! Door middel van deze cijfers is het erg interessant om de progressie bij te houden. Ik ben dan ook erg tevreden over de wattagemeter!”

Winst in Hoogkarspel net voor schaatsster Irene Schouten

Dat ze fysiek sterker is geworden is er bij de wedstrijden bij de start van de 2e helft van het wielerseizoen ook direct al uitgekomen!! Ze behaalde in 1 week tijd een overwinning in ‘de wielerronde van Hoogkarspel’ en daarnaast won ze ook in ‘de wielerronde van Obdam’!

Nu is het zaak om de goede vorm door te zetten. Veel succes Tessa.