opc_loader

Na mij enige tijd georiënteerd te hebben in de mogelijkheden van de Stryd footpod, besloten om er een aan te schaffen. Ik ben een redelijk fanatiek loper en altijd op zoek naar innovatieve ideeën en toepassingen om daarmee mijn eigen prestaties naar een hoger niveau te tillen. De Stryd footpod paste precies in dat plaatje. Vanuit het fietsen kende ik het principe van trainen op vermogen al een tijdje en in korte tijd heeft het daar een dominante plek als trainingsmethode ingenomen. Ik denk daarom dat dit in het hardlopen ook een kwestie van tijd zal zijn. Niet alleen vanwege de mogelijkheid om te trainen in een bepaalde vermogenszone, maar ook door de schat aan informatie over looptechniek en loopefficiëntie die de footpod voor mij berekend. Ik gebruik mijn Stryd footpod bij iedere hardlooptraining. Tijdens de training bekijk ik mijn ‘real-time’ wattages, maar misschien nog wel interessanter zijn de analyse mogelijkheden na afloop van een training. Door gebruik van de Stryd footpod kan ik na afloop via allerlei parameters ontdekken hoe mijn loop-efficiency was en hoe die veranderde gedurende de training of tijdens een interval.

 

Ook op de lange termijn geeft het gebruik van de Stryd footpod een goed overzicht in de effecten van mijn training. Niet alleen kan ik duidelijk terugzien of mijn training mijn hardloopsnelheid en mijn kracht verbeterd, ook kan ik zien of ik deze snelheid op een efficiëntere wijze bereik en of mijn hardlooptechniek verbeterd is. Kortom, allerlei extra mogelijkheden die trainen met een ‘gewoon’ gps-horloge of hartslagmeter niet bieden. En bij gebruik tezamen met GPS en hartslagmeter nog eens extra informatief. Waar je als Stryd gebruiker wel rekening mee moet houden is het feit dat deze technologie nog erg nieuw is. Analyse van de bult aan data die uit de Stryd footpod komt staat nog erg in de kinderschoenen. Ook is er nog geen consensus over wat nu de ‘beste’ parameters zijn om in je training te implementeren.

 

Stryd Facebook gebruikers groep

Via de facebook groep voor Stryd gebruikers (waar erkende wetenschappers hun ideeën ook delen) blijf ik op de hoogte van de nieuwste ideeën over training met vermogensmeter. Maar om dit bij te houden kost wel tijd. Daarnaast kun je via het Stryd powercenter na iedere training een aantal metingen van de Stryd footpod terugzien en analyseren. Ook dit staat nog in de kinderschoenen en bestaat op dit moment slechts uit de basis. Ongetwijfeld zal hier nog veel aan worden toegevoegd. Maar op dit moment maak ik daarom ook nog gebruik van andere programma’s zoals Excel of Golden Cheetah om net dat beetje extra uit de Stryd data te halen. Al met al is het een mooie extra toevoeging aan mijn training en als je plezier haalt uit analyseren van trainingsdata kun je met de Stryd footpod je hart ophalen!