opc_loader

Wahoo Fitness Tickr X iPhone & ANT+ motion / hartslagmeter

79,95
Dit product is momenteel niet leverbaar

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

De Wahoo Fitness Tickr X is het top model van de hartslagmeter reeks van dit Amerikaanse innovatieve bedrijf. Bluetooth 4.0 en ANT+ hartslagmeters voor de iPhone, Android, Garmin en Timex zijn er inmiddels van diverse merken. Je zult echter geen andere vinden met zoveel waanzinnige features als deze Tickr X. In de basis is het natuurlijk gewoon een heartrate monitor die doet wat hij moet doen, de hartslag op een comfortabele en stabiele manier doorgeven. De Tickr doet dat en heeft twee LED lampjes, een die aangeeft dat er een verbinding is gemaakt met een device, zoals je iPhone of horloge en een LED die aangeeft als een hartslag gedetecteert is. De informatie geeft hij door via Bluetooth 4.0 en ANT+. Je kan dus op je Garmin fietscomputer of Timex hardloop horloge de HRM in de gaten houden en tegelijkertijd een registratie doen in je favoriete app zoals Strava, Runkeeper, Endomundo of een van de andere honderden apps voor de Smartphone.

 

Bewegingsanalyse van de Tickr X

 

De TICKR X bevat een 3-assige versnellingsmeter die diverse bewegingen meet tijdens het hardlopen of tijdens het rijden op een indoor fiets. Aan de hand van de bewegingen biedt hij inzicht in de hardlooptechniek – de pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang de voet contact maakt met de grond) en de verticale oscillatie (hoe hoog de voet komt tijdens het hardlopen). Op basis van de gegevens uit de ingebouwde versnellingsmeter kent de Tickr X een Wahoo Running Smoothness -score toe die aangeeft hoe goed er wordt gelopen. Deze score wordt gemeten op een schaal van 50 tot 150. Hoe hoger het getal, hoe beter jouw vorm.

 

De Tickr X is de ideale HRM voor de sportschool

 

Naast bewegingen tijdens het hardlopen kan de TICKR X de trapfrequentie meten tijdens indoor fietsen zoals op de KICKR of op een spinningsfiets. Met elke pedaalslag zwaait je lichaam van links naar rechts en andersom. De versnellingsmeter detecteert deze beweging en bepaalt de cadans. Let wel: dit alleen geldt voor indoor fietsen of spinning. Buiten fietsen bevat namelijk teveel belemmeringen zoals hobbels in de weg. De Wahoo Fitness hartslagmeter werkt ook perfect op de loopband, hij meet de afstand en snelheid en werkt perfect samen met jouw op op de iPhone of Galaxy S4 en S5.

 

Ingebouwd geheugen

 

De TICKR X bevat een flashgeheugen dat tot 16 uur van workout gegevens kan onthouden. Het is voor het eerst dat data kan worden onthouden zonder dat de smartphone mee moet worden genomen. Hartslag, verbrande calorieën en trainingsduur worden allemaal gesynchroniseerd met de Wahoo App op de smartphone op een later tijdstip. Zo kun je eventueel de smartphone thuis laten. De TICKR X kan nu bij veel meer sporten worden gebruikt wat voorheen niet mogelijk was, denk aan zwemmen of voetbal. 

 

Uitleg Wahoo Fitness Tickr X

 

In de onderstaande YouTube video krijg je een goede indruk wat deze bijzondere hartslagmeter allemaal in huis heeft.

 

 

 

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen