opc_loader

Hosand MINIcardio Pro HRV hartslagmeter

359,00 299,00 U bespaart: 17%

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  2  items
Beschrijving

HRV staat voor hartslag variabiliteit. De tijd tussen elke hartslag is niet gelijk. Deze tijd wordt bepaalt door het autonome zenuwstelsel. Is je lichaam nog herstellende van een zware training of is er spanning in je lichaam door bijvoorbeeld stress of reizen, dan zul je zien dat de variabiliteit tussen de hartslagen minder wordt. De hartslagen volgen elkaar dan dus heel regelmatig op. Met HRV meting kun je zien in welke fase van herstel je lichaam zich begeeft en of het verstandig is om een zware training of juist een lichte training te doen. Veel olympische atleten werken al geruime tijd met deze technologie. Nu is deze kennis en hardware eindelijk beschikbaar voor iedereen. Deze set bestaat uit de Italiaanse Hosand MC30 meter en Hosand MC HRV software. Met deze hartslagmeter kun je in de ochtend, als je net wakker bent en voor het ontbijten en koffie een automatische 5 minuten HRV meting doen, druk de knop in en met geluid signalen laat de MC030 weten dat ze begint en wanneer ze klaar is. Met de meegeleverde infrarood adapter kun je de data eenvoudig uploaden naar je PC. Dat kan meteen maar ook later de Hosand heeft een behoorlijk geheugen waarmee je een aantal testen kunt opslaan maar ook een lange training. Als je deze vijf minuten meting nu elke dag doet, kun je een trend zien. De software houdt alles bij voor je en met vier indicators wordt aangegeven of je lichaam klaar is voor een zware training, een medium training, herstel training of juist rust. Het is tegenwoordig niet meer een kwestie van zoveel mogelijk trainen, nee effectief en slim trainen, Dat brengt je verder dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

De Hosand MINIcardio Pro bevestig je door twee plak - gel  electroden op het lichaam. Dit heeft een aantal voordelen. De HRM met een gewicht van slechts 24 gram voel je nauwelijks zitten. De meting is super nauwkeurig en de hartslagmeter blijft ook veel beter zitten, dus ook geschikt voor boksers, tennissers, kanoërs, MTB-ers, kinderen et cetera. Deze hrm is ontworpen en vervaardigd in Italië, kwaliteit voor op. Deze pro versie van de MINIcardio slaat hrm informatie en lichaamstemperatuur op in het grote interne geheugen. Je kan de HRM elke hartslag laten meten voor een sessie van maximaal 8 uur. Er is LED indicatie aanwezig voor de resterende geheugen capaciteit.  De standaard verkrijgbare CR2032 batterij gaat 300 uur mee. Er is een fysieke knop aanwezig voor 'Event Markers' zo kun je later tijdens de analyse van je training de overgang zien van het zwemmen naar het fietsen, ik noem maar een mogelijkheid.. De MC030 Hosand MINIcardio pro zendt tegelijkertijd ook een standaard 5.2 Khz signaal uit, dus een Polar of Garmin horloge kan ook tijdens het hardlopen een HRM laten zien.

Er is veel op internet terug te vinden over HRV in combinatie met sport training. Doch ik kan mij voorstellen dat je meer uitleg wil. Dat kan, bel mij of kom langs, dan geef ik je graag een demo hoe het werkt!!

Altijd
Recensies
google_review_img