opc_loader

Hardlopen met Power

24,95

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  6  items
Beschrijving

Het boek Hardlopen met Power is een zeer verhelderend boek, volledig en vlot leesbaar. Een aanrader voor iedere (hard)loper, beginnend of vergevorderd. Hans en Ron geven met een persoonlijke kijk in de hardloopwereld tips over alle factoren die van belang zijn voor hardlopen en een goede conditie. In korte leesbare hoofdstukken wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden helder uitgelegd hoe je jouw loop efficiëntie kan verbeteren, mede met de behulp van een vermogensmeter. Eindelijk kun je met 1 cijfer zien hoeveel inspanning je op dat moment levert. Hartslag is mooi maar sterk onder invloed van stress, voeding en temperatuur. Wattage weergave op je horloge gaat je helpen, efficiënter te trainen en sneller te lopen. 

The Running Economy - De loopefficiëntie ( RE )

Wetenschappers refereren naar de loopefficiëntie (RE) als getal dat omschrijft hoeveel energie je verbruikt op een tempo dat net onder je maximum ligt. Je kunt RE vergelijken met het gemiddelde brandstof verbruik bij een auto. Neem als voorbeeld een Ford KA die 100 km aflegt met 100 km gemiddeld en een Ford F150 Pick-up truck, de F150 verbruikt 3 keer zoveel benzine om dezelfde afstand met dezelfde snelheid af te leggen. Iemand die minder energie verbruikt door wellicht kleine of grotere passen te nemen, minder recht-op te lopen et cetera is op langere afstanden in het voordeel. In dit boek vind je tal van onderbouwde tips waarvan je nu gaat denken, had ik het maar eerder geweten.

Trainen en racen met een vermogensmeter: Chris Froome doet het al jaren en Mo Farah gaat nu ook aan de slag! Eindelijk kunnen hardlopers profiteren van de extra informatie die je Wattage oplevert. Een ‘game- changer’ zonder weerga.

Binnenkort kan en wil niemand meer zonder! Maar hoeveel Watt is je vermogen eigenlijk bij hardlopen en hoe kun je die kennis gebruiken om efficienter te lopen en successen te boeken in de training en de wedstrijd?

Het wordt allemaal uitgelegd in dit boek van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen.

Auteur: HANS VAN DIJK

Hans van Dijk (1954) is emeritus hoogleraar aan de TU Delft en levenslang hardloper. Hij ontwikkelde modellen waarmee de hardlooptijd nauwkeurig voorspeld kan worden.

Altijd
Recensies
google_review_img