opc_loader

Wahoo Fitness Kickr Core fietstrainer

 • Compatibel met de 130/135 mm Quick Release en 12x142,12x148 Steekas
 • Super nauwkeurig, maximale afwijking 2%
 • Klimpercentage simulatie maximaal 16%
 • LED's voor connectie weergave (powered, connected en transmitting)
 • ANT+ en bluetooth compatibel
 • Realistisch weggevoel door een vliegwiel van 6 Kg
 • Meet wattage, snelheid, cadans en afstand
 • Compatibel met Zwift, TrainerRoad,Sufferfest Training Center, Strava, Kinomap en vele anderen apps en programma's
 • Werkt met een MacBook, iPad, Windows Laptop, tablet, AppleTV zolang die maar van Bluetooth is voorzien.
 • Geschikt voor racefietsen en mountainbikes met een achterwiel: 24" RD / 24" MTB / 650c RD / 26" MTB / 700c RD / 650b MTB / 29" MTB
 • 2 jaar garantie
 • Laatste model met nieuwe versie voeding en sluitring / washer
799,00

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  2  items
Beschrijving

De Kickr Core is een fietstrainer die als het buiten koud, guur en donker is, garant staat voor een ultra stille uitdagende fietstraining binnen. Maar de Wahoo zorgt wel voor een gevoel dat je buiten op de weg aan het fietsen bent. Mede door het zware vliegwiel dat je op gang moet brengen en dat doordraait als je de benen stil houdt, net als op de weg. De wattagemeter van de Core is zeer nauwkeurig. Programma's en app's zoals Zwift, Trainerroad, Rouvy en vele anderen maken binnen trainen leuk en competitief. Je kunt tegen andere mensen fietsen over de hele wereld of lekker in een peloton hangen. Andere fietsliefhebbers begroeten onderweg en natuurlijk jouw Strava segmenten verbeteren. Je haalt je achterwiel uit je racefiets of mountainbike, klikt je fiets op de Core Power Trainer, start een app op de AppleTV, Tablet, Telefoon of Laptop en klaar om te trainen.

Waarom is dit de beste Wahoo Kickr fietstrainer tot nu toe?

Elk nieuw product is toch beter als het vorige hoor ik je denken, dat is ook zo natuurlijk maar soms zijn de wijzigingen zo marginaal dat het meer een marketing truc-je is. In dit geval is dat echt anders. De nieuwe Core trainer is significant minder duur dan zijn voorganger. Maar het grootste verschil is het geluid. Deze trainer is echt super stil en dat scheelt echt als je thuis aan het trainen bent. Vanuit de doos is de Kickr Core ook al compatibel met een steekas, geen adapter meer nodig. Het vlieg wiel is nog steeds lekker zwaar met 6 kilo en dat soort voor een goed gevoel, alsof je op de weg zit. De trainer is uit te breiden met de Kickr Climb voor als je niet alleen zwaarder wil trappen als het omhoog gaat op Zwift maar dat je stuur ook omhoog komt en hij werkt ook samen met de Wahoo headwind de ventilator die naast koelt ook harder gaat blazen als je harder gaat fietsen.

Let op

De core wordt niet geleverd met een cassette of verhoging voor het voorwiel. Dus je dient zelf een 9/10/11 Speed SRAM/Shimano cassette te plaatsen. Een nieuwe cassette kan of degene van je achterwiel afhalen als je die in de winter niet gebruikt. Hardlopen-en-fietsen kan uiteraard ook een cassette leveren. Wel zit standaard in de doos naast een 130/135 mm Quick Release, steekas adapters. Dit nieuwste model is ook geschikt voor fietsen met een schijfrem. Klimsimulatie op de Core rijkt tot 16% en sprinten tot 1800 Watt weerstand!

Ook cadans weergave

Deze Kickr core geeft nu ook de cadans / trapritme door. Er is dus geen aparte sensor meer voor nodig. Deze cadence informatie zit in het Bluetooth ANT+ power signaal. Dat is fijn want de veelgebruikte Apple TV voor Zwift kan naast de remote maar twee andere bluetooth kanalen aan. Nu kun je de trainer met haar wattage en speed en cadans aansluiten en ook nog een hartslagmeter en ben je helemaal compleet. De trainer kun je met 3 apparaten tegelijkertijd koppelen dus met een horloge, fietscomputer en laptop/tablet/Apple TV bijvoorbeeld.

Trainingsprogramma's keuze te over

De Wahoo KICKR CORE trainer is compatible met vele trainingsprogramma’s. Hierdoor kan je als gebruiker een programma uitkiezen dat goed bij je wensen aansluit . Geschikte programma’s zijn onder andere Zwift, TrainerRoad, Rouvy, Kinomap, Virtual Training, en Velo Trainer. De grote keuze aan apps en software in combinatie met de Bluetooth Smart en ANT+ connectie zorgt ervoor dat je met diverse devices aan de slag kunt, zoals je Windows computer, Mac, AppleTV 4 iPhone, iPad, tablet of Android Phone.

 

Problemen met de Wahoo Kickr Core

Wellicht heb je dit online ook gelezen op fora zoals die van Fiets. In 2018 waren er wat issues met de Core. De externe voeding kon kapot gaan als je flink statisch geladen was bijvoorbeeld door het tapijt. Serieuzer was dat een sluitring bij de riemaandrijving niet zwaar genoeg was uitgevoerd en defect kon geraken waarna je met een ratelend geluid geen aandrijving meer had. En dat is balen als je een apparaat van 799 hebt aangeschaft. En ook al heeft Wahoo al die apparaten zonder vragen vervangen is dat natuurlijk niet goed van het vertrouwen. Het spreekt voor zich dat als je bij iMobile een core koopt, je het nieuwste model krijgt met nieuw uitgevoerde voeding en washer/sluitring. Sowieso is er sprake van 2 jaar garantie.

Introductie Wahoo Fitness Kickr i-Mobile Bikemotion Utrecht 2012

In 2012 kwam de Wahoo Kickr vermogenstrainer op de markt. i-Mobile / hardlopen-en-fietsen  had hem als eerste in huis via een Duitse fietsmaat van Chip Hawkins de oprichter van Wahoo. Ik had hem net op tijd voor de Bikemotion in Utrecht, zie onderstaande foto. Veel aanloop omdat niemand nog een trainer had gezien waarbij je het achterwiel uit je eigen fiets moest halen. Veel gefronste wenkbrauwen, het viel niet mee om de software app op de iPad aan de praat te houden, alles was beta en de connectie wilde nog wel eens wegvallen. Veel is er sindsdien veranderd op de fietstrainer markt. Iedereen, zelfs Tacx heeft zijn platform open gegooid en laat haar trainers verbinden met tal van programma's. Weg is de tijd van DVD's kopen voor veel geld met slechts 1 route. De nieuwe Kickr Core is alweer de 6e generatie fietstrainer van Wahoo Fitness.

 

Welke fietstrainers gebruiken de teams in de Tour de France ?

Het is natuurlijk leuk om te zien welke trainers de topteams gebruiken. In onderstaande video kom je dat te weten. Team INEOS gebruikt in ieder geval Wahoo. Wel leuk om te vermelden, INEOS voorheen Sky kwam zelf in 2013 naar Wahoo om te vragen of ze hun trainers mochten gebruiken. Wel gratis uiteraard. Zo moeten we het ook wel een beetje zien, Tacx sponsort 11 teams, de vraag is waarom zoveel, waarom niet iets minder teams en dan wat sponsoring naar vrouwenteams bijvoorbeeld. Maar zo is nu de situatie.

 

In de doos zitten:

 1. De wahoo Kickr Core
 2. Nuts (x4) Bolts (x4)Hex Tool
 3. 1.8mm Spacer voor 10 speed cassette's
 4. Drive Side Adapter for 130mm and 135mm Quick Release
 5. Reversible hub spacer for 130mm and 135mm Quick Release
 6. Reversible hub spacer for Thru Axle
 7. AC Power Adapter
 8. Quick Release Skewer / snelspanner
Altijd
Recensies
google_review_img