opc_loader

KINETIC R1 Direct Drive Fietstrainer T-7000

 • Nieuw 2020 model met nieuwe firmware, geleverd met 11 speed Shimano cassette en cadans sensor
 • Rock and Roll technologie – de enige direct-drive trainer die zonder rocker plate van links naar rechts meebeweegt, maximaal zo'n 15 graden.
 • Veranderd de weerstand automatisch met de route die je fietst met Zwift, Sufferfest, TrainerRoad of andere train app
 • Maakt een connectie via ANT+, ANT+ FE-C, of Bluetooth met vrijwel elke Laptop, Apple TV, Andoid of iPad, iPhone app
 • Flink 6.3 Kg vliegwiel voor een lekker weggevoel, ter vergelijking een Tacx Flux heeft 6,7 een Wahoo Core 5.4 en een Elite Direto 4.2
 • Groot en sterk handvat, 2 inklapbare poten
 • Compatibel met 130-135 QR Quick Release en 142 & 148 steekas / schijfrem
 • Freehub is makkelijk zonder gereedschap te vervangen in geval je wilt wissellen tussen Campa, Shimano of naar een 12 speed cassette
 • 2 jaar garantie op electronische en bewegende onderdelen, levenslang op het frame
 • Ondersteunt Shimano, SRAM, SRAM XD en Campagnolo cassettes ( voor XD en Campa is een optionele body benodigd)
 • Kan hellingen van maximaal 20% simuleren Geeft tot 2000 Watt weerstand
 • Gekalibreerde weerstand tot 3% nauwkeurig
 • Stille fietstrainer
899,00
Dit product is momenteel niet leverbaar

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

De R1 Bike Trainer wordt gemaakt door Kurt Manufactoring een fabrikant in Minnesota, Amerika dat al 70 jaar metalen componenten fabriceert. Onder de naam Kinetic worden er sinds 1999 fietstrainers gemaakt. Anders dan de Wahoo Core en Tacx Flux wordt Kinetic dus in Amerika gemaakt en geassembleerd en niet in China, zo ook bijvoorbeeld het 6.3 kg zware vliegwiel en het is fijn dat dat met de hand is gebalanceerd, dat voorkomt vibraties. De wattagemeter van de Kinetic R1 Direct Drive fietstrainer is zeer nauwkeurig, een maximale afwijking van 3%. Programma's en app's zoals Zwift, Trainerroad, Rouvy en vele anderen maken binnen trainen leuk en competitief. Je kunt tegen andere mensen fietsen over de hele wereld of lekker in een peloton hangen. Andere fietsliefhebbers begroeten onderweg en natuurlijk jouw Strava segmenten verbeteren. Je haalt je achterwiel uit je racefiets of mountainbike, klikt je fiets op de Kinetic Trainer, start een app op de AppleTV, Tablet, Telefoon of Laptop en klaar om te trainen.

Waarom is dit een van de beste trainers die je op dit moment kunt kopen?

De concurrentie is enorm in het top segment fietstrainers. En ook voor seizoen 2019-2020 is het bij alle trainers weer stiller, steiler en krachtiger. Ook Kinetic R1 is de stilste trainer die ze ooit gemaakt hebben in Minneapolis Amerika. Met een maximale weerstand van 2000 watt en 20% klimmen een krachtpatser. Waar deze fiesttrainer zich in onderscheidt is de bewegingsvrijheid. Je kunt als je op deze trainer sprint of klimt de fiets van links naar rechts bewegen, rock & Roll noemen ze dat zelf. En dan geeft uiteraard een meer realistisch gevoel tijdens het indoor trainen. In de video onderaan deze pagina kun je zien hoe dat eruit ziet. Het weggevoel is mede door het ruim 6 kg zware vliegwiel is ook erg goed.

Nieuwste 2020 model

De Kinetic R1 wordt geleverd met een 11 speed Shimano compatibel cassette en een bluetooth / ANT+ cadans sensor.  Ook zit standaard in de doos naast een 130/135 mm Quick Release ook de steekas adapters voor een 12 mm 142 of 148 mm achtervork. Dit nieuwste model is ook geschikt voor fietsen met een schijfrem.

ERG Training

Twee manieren om een work-out te doen ERG of SIM mode. Bij ERG zorgt de trainer voor een constante weerstand bv 200 watt. Of je nu schakelt of een cadans hebt van 70 of 113. De weerstand blijft hetzelfde. Zo kun je in Zwift of Trainerroad blokken afwerken. Bv 10 minuten 200 watt, 5 minuten 300 etc. In sim mode wordt de weerstand bepaalt door het gewicht van de fietsen, of het op het scherm omhoog of omlaag gaat. ERG komt van ERGO wat werk betekent in het Latijn, dus ERG is werken op een bepaalt niveau.

Trainingsprogramma's keuze te over

De Kinetic trainer is compatible met vele trainingsprogramma’s. Hierdoor kan je als gebruiker een programma uitkiezen dat goed bij je wensen aansluit . Geschikte programma’s zijn onder andere Zwift, TrainerRoad, Rouvy, Kinomap, Virtual Training, en Velo Trainer. De grote keuze aan apps en software in combinatie met de Bluetooth Smart en ANT+ connectie zorgt ervoor dat je met diverse devices aan de slag kunt, zoals je Windows computer, Mac, AppleTV 4 iPhone, iPad, tablet of Android Phone.

 

Installatie van de Kinetic R1 Direct Drive Trainer

In onderstaande video zie je hoe je de cassette installeert en hoe je de fietstrainer klaar maakt voor gebruik.

 
Altijd
Recensies
google_review_img