opc_loader

4iiii Fliiiight Smart Trainer

 • Afmetingen uitgeklapt: 552 mm x W 741 mm x H 450 mm 
 • Afmetingen ingeklapt: L 565 mm x W 470 mm x H 110 mm ( Erg compact je schuift hem zo onder het bed )
 • Gewicht: 7.9 kg (17.4 lb.)
 • Connectie mogelijkheden: ANT+ FE-C, Bluetooth FTMS
 • Batterij: Rechargeable lithium ion - Trainer kan uiteraard op het stopcontact maar je kunt ook 2 uur op de interne batterij fietsen, waar dan ook, geen enkele andere trainer kan dit.
 • Cadans weergave: 40 - 160 RPM
 • Makkelijke installatie en set-up!
 • Maximale helling weerstand in Zwift, Trainer Road, Rouvy et cetera: 7%
 • Wattage: deze trainer is met name geschikt voor fietsliefhebbers die doorgaans tussen de 150 watt en 300 watt gemiddeld trappen.
 • Dit is een Wheel-on trainer maar het wiel maakt GEEN contact met een roller, sterke magneten zorgen voor een weerstand. Een robot arm beweegt de magneten dichtbij of verderaf van je wiel maar raakt je wiel nooit.
 • Je hebt wel een aluminium achterwiel nodig, carbon werkt niet. Een band op de velg is niet noodzakelijk ookal ziet dat er wellicht raar uit.
 • Dit is DE trainer als je een oplossing zoekt om het geluid en vibratie wat je normaal met een vliegwiel hebt te minimaliseren.
 • DE trainer voor als je in een flat of appartement woont en de buren niet wil lastig vallen met geluid of trillingen.
499,00
Dit product is momenteel niet leverbaar

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving
In mei 2019 nam 4iiii, STAC een fabrikant van fietstrainers over. De nieuwe Fliiiight Smart Trainer is een doorontwikkeling van de trainer die STAC toentertijd maakte. Wat er met name is verbeterd is de installatie, die is nu super eenvoudig. Ook de manier hoe de weerstand tot stand komt, is een unieke ervaring geworden. Een robot arm beweegt namelijk de magneten die met inductie weerstand creëren automatisch van en naar de velg. Dat ziet er cool uit!

Het is wel goed om te beseffen dat dit een hele aparte fietstrainer is. Dat zorgt voor unieke eigenschappen waar je veel voordeel van kunt hebben maar er kleven ook een aantal nadelen aan.

Om maar met de voordelen te beginnen:
- weerstand door magneten zorgt dat je geen riem hebt die een vliegwiel of 'motor' moet aandrijven, dus geen geluid, enkel je ketting en cassette en door de afwezigheid van een vliegwiel is het gewicht; net onder de 8 KG zeer laag en dat laat hem makkelijk in een kast zetten of onder het bed of mee de auto in om warm te rijden.
- geen vliegwiel betekend ook geen onbelans en vibraties / trillingen
- geen slijtage aan achterwielen
- zeer aantrekkelijk prijs

En dan de nadelen:
- de techniek leent zich er niet voor om enorme wattage's aan weerstand op te wekken, dus sprinten en 15% klimmetjes op Zwift zullen niet dezelfde ervaring geven als op een Wahoo Kickr of Tacx Neo
- dat maakt deze trainer het beste voor fietsers die buiten tussen de 150 en 300 watt gemiddeld trappen, dat is overigenswel de grootste groep fietsers
- je hebt een aluminium achterwiel nodig om te trainen, hoeft geen band op te zitten. Wel mag er geen slag in zitten of enorme beschadigingen hebben

Lees om een goede en eerlijke indruk te hebben, het artikel dat de bekende sport blogger DC Rainmaker er over heeft geschreven. Let wel dat is wel een proto type en een moment opname,  software en hardware maken continu verbeteringen door.
Altijd
Recensies
google_review_img