opc_loader

Favero Assioma UNO ANT/Bluetooth fiets power meter linker pedaal

 • Wattage meter die het vermogen meet via het linker pedaal
 • Meet het totale vermogen en geeft het cadans / trapritme door
 • Gewicht per pedaal: 149,5 g (batterij inbegrepen)
 • Batterij type: rechargeable lithium battery
 • 50 uur fietsen voordat u hem weer moet laden
 • Bluetooth v4.0, ANT+ PWR profile (CT + PO) werkt met de Garmin Edge en Wahoo ELEMNT Bolt / Roam
 • Maximale afwijking 1%
 • Waterdicht, compatible met Look Keo en Shimano SPD-SL schoen
 • In een paar minuten te installeren en snel op een andere fiets over te zetten
 • Makkelijk opladen via magnetische stekker, geen batterij klepjes die kapot kunnen gaan
 • 2 jaar garantie
 • It just works, je stapt op de racefiets, gaar fietsen en ziet je inspanning, wattage
 • Nieuwste 2022 versie. Bij de laatste update is de veer en einddop zwart uitgevoerd voor een nog mooier uiterlijk. De veer heeft meer instellingsmogelijkheden indien je het klikpedaal losser wilt zetten.
445,00
Dit product is momenteel niet leverbaar

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

Het Italiaanse merk Favero brengt met de Assioma UNO een nauwkeurige en aantrekkelijk geprijsde vermogensmeter die het wattage links meet. De pedalen worden geleverd met de standaard rode Look Keo schoenplaatjes (6% speling), deze plaatjes passen ook prima op Shimano SPD-SL schoenen, de uitsparingen zijn nagenoeg hetzelfde. De Assioma UNO pedalen maken het mogelijk om het vermogen en de cadans te meten. Een vermogensmeter is een must-have voor ambitieuze fietser die het maximale uit zichzelf wil halen. Deze vermogensmeter zorgt voor een nauwkeurige wattage meting daar waar de kracht gezet wordt, op het pedaal. Het opladen van de Assioma is eenvoudig met een magnetisch stekkertje laad je de pedaal op alsof het een Apple MacBook Pro is. Geen gedoe meer met een usb beschermkapje geen gedoe met knoopcel batterijtjes. Eenmaal opgeladen gaat de vermogensmeter 50 uur mee. Connectie is nu mogelijk met ANT+ en Bluetooth zodat naast Garmin en Wahoo Fitness fietscomputer gebruikers ook Polar liefhebbers een aantrekkelijk geprijsde vermogensmeter kunnen kopen .

Wat zijn de voordelen van de Favero Assioma UNO wattagemeter

Magnetische stekker voor het opladen

De lithium-ion batterij zorgt voor een lange batterijduur, maar liefs 50 uur gebruik met 1 keer laden. Als de pedalen een paar minuten niet gebruikt worden gaan ze automatisch in stand-by modus. Ze gaan gelijk weer aan als ze 1 keer een volledig rondje maken. Met de app kun je de pedalen in de reis-modus zetten dan kunnen ze niet per ongeluk aangaan. Met de magnetische connector laad je ze makkelijk op en is ook geen zwak punt zoals een usb klepje/poortje. Met de meegeleverde lader kun je de vermogensmeter makkelijk opladen.

Super eenvoudige installatie

De montage van de pedalen is makkelijk, net als een normaal pedaal, draai je ze tegen de klok in op je crank. Zet ze vast en klaar! Switchen tussen meerdere fietsen is dan ook geen enkel probleem. Om de pedalen werkend te krijgen zijn er 2 dingen noodzakelijk. Activeren via de Android of iOs app, dit is om de garantie periode van 2 jaar te starten en een automatische callibratie via de fietscomputer. Ook de crankstel lengte, meestal 175 mm of 172,5 mm moet worden ingesteld, kan via de app of via de fietscomputer. (lengte van de crank staat genoteerd aan de binnenkant van je traparm)

IAV Power-systeem en een geintegreerde gyroscoop

Er zijn veel verschillende manieren van kracht zetten op de trappers. En ook waar je kracht zet in de omwenteling verschilt van fietser tot fietser. Favero berkent het vermogen met behulp van de actual instantaneous angular velocity of momentane waarde van de hoeksnelheid. Assioma, dankzij het exclusieve IAV Power-systeem en een geïntegreerde gyroscoop, meet deze actuele momentele hoeksnelheid en kan een nauwkeurigheid van 1% garanderen met elke stijl van trappen, zelfs met ovale kettingbladen!

 

Assioma pedalen in de praktjk

Een wattagemeter kopen voor de racefiets doet je natuurlijk niet elke dag. Een goede uitgebreide review helpt dan bij de voor en de tegens, positieve en negatieve ervaringen. Als er 1 iemand is die fietsproducten uitgebreid test dan is de Amerikaanse Ray, ook bekend als DC Rainmaker, woont en werkt in Parijs. Hij heeft inmiddels de Assioma DUO uitgebreid getest en ook vergeleken met bijvoorbeeld de Garmin Vector. Lees zijn visie over de pedalen maar als conclusie kunnen we zeker  stellen dat de Assioma's misschien niet het mooiste uitelijk hebben maar wel ongevenaard zijn in prijs-kwaliteit verhouding. Er is geen ander merk dat een dergelijk nauwkeurig kwaliteitsproduct voor deze prijs aanbiedt. Hier is de complete review na te lezen.

Nieuw in de laatste firmware update voor 2020 is een instelbare travel mode zodat de pedalen niet aangaan tijdens transport en de batterij leeg kan geraken. En je kunt nu ook vanuit de Favero iPhone / Android app een Zero kallibratie doen.

Pro team Bardiani CSF fietst met Assioma in de Giro!

Bardiani CSF Pro Team

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Recensies
google_review_img