opc_loader

2022 Favero Assioma DUO Vermogensmeter - pedalen Bluetooth / ANT+

 • Wattagemeter die het vermogen meet op de linker en rechter pedaal
 • L/R power balance: meet het totale vermogen, links-rechtsbalans en de cadans
 • Gewicht per pedaal: 149,5 g (batterij inbegrepen)
 • Batterij type: rechargeable lithium battery
 • 50 uur gebruik voordat u hem weer moet laden
 • Bluetooth v4.0, ANT+ PWR profile (CT + PO)
 • Maximale afwijking 1%
 • Waterdicht
 • In een paar minuten te installeren en snel op een andere fiets over te zetten
 • Single-Channel Zwift Compatibility over Bluetooth Smart d.w.z linker en rechter power wordt over 1 bluetooth kanaal verzonden zodat je een correct wattage in Zwift, TrainerRoad en Suunto horloges hebt.
 • Makkelijk opladen via magnetische stekkertjes
 • 2 jaar garantie
 • Nieuwste 2022 versie. Bij de laatste update is de veer en einddop zwart uitgevoerd voor een nog mooier uiterlijk. De veer heeft meer instellingsmogelijkheden indien je het klikpedaal losser wilt zetten.
695,00 629,00 U bespaart: 9%

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  2  items
Beschrijving

Het Italiaanse merk Favero brengt met de Assioma een nauwkeurige en aantrekkelijk geprijsde vermogensmeter die het wattage links en rechts meet. De pedalen worden geleverd met de standaard rode Look Keo schoenplaatjes (6% speling), deze plaatjes passen ook prima op Shimano SPD-SL schoenen, de uitsparingen zijn nagenoeg hetzelfde. De Assioma Duo pedalen maken het mogelijk om het vermogen en de cadans te meten. De Assioma DUO is een must-have voor ambitieuze fietsers die het maximale uit zichzelf willen halen. De pedalen zijn eenvoudig aan de crank van de fiets te bevestigen en het is tevens eenvoudig om te wisselen tussen verschillende fietsen. In tegenstelling tot andere vermogensmeters meet Favero het wattage op het pedaal, daar waar de kracht wordt toegepast. Het is een directe vermogensmeter die betrouwbare en nauwkeurige gegevens levert. En omdat de krachtsensoren in beide pedalen zijn geïntegreerd, geeft de Assioma Duo de unieke mogelijkheid om het vermogen links en rechts onafhankelijk van elkaar te meten. Door het zichtbaar maken van de rechts/links balans van de benen helpt het systeem bij het verbeteren van de fietstechniek.

Waarom een Favero Assioma DUO wattagemeter

Magnetische stekker voor het opladen

De lithium-ion batterij zorgt voor een lange batterijduur, maar liefs 50 uur gebruik met 1 keer laden. Als de pedalen een paar minuten niet gebruikt worden gaan ze automatisch in stand-by modus. Ze gaan gelijk weer aan als ze 1 keer een volledig rondje maken. Met de app kun je de pedalen in de reis-modus zetten dan kunnen ze niet per ongeluk aangaan. Met de magnetische connector laad je ze makkelijk op en is ook geen zwak punt zoals een usb klepje/poortje. Met de meegeleverde lader kun je de pedalen tegelijk opladen.

Super eenvoudige installatie

Monteren gaat net als elke andere pedaal. Met de meegeleverde extra lang inbus sleutel is dat in een minuut gebeurd. Vandaar dat je de Assioma ook zo makkelijk van de ene naar de andere fiets zet. Pairen met je fietscomputer en klaar is Kees. Elke Favero Assiona pedaal is gekalibreerd in de werkplaats in Arcade Noord-Italië. Ingebouwd is Favero's 'Active Temperature Compensation Technology' dit zorgt ervoor dat er een correctie plaatsvind bij temperatuur verschillen. De pedaal functioneert perfect bij temperaturen van -10 C tot maar liefst 60 C.

IAV Power-systeem en een geintegreerde gyroscoop

Er zijn veel verschillende manieren van kracht zetten op de trappers. En ook waar je kracht zet in de omwenteling verschilt van fietser tot fietser. Favero berkent het vermogen met behulp van de actual instantaneous angular velocity of momentane waarde van de hoeksnelheid. Assioma, dankzij het exclusieve IAV Power-systeem en een geïntegreerde gyroscoop, meet deze actuele momentele hoeksnelheid en kan een nauwkeurigheid van 1% garanderen met elke stijl van trappen, zelfs met ovale kettingbladen!

Introducing Cycling Dynamics

Liefhebbers van nog meer data kunnen volop genieten van een nieuwe functie die sinds augustus 2019 beschikbaar is voor alle Assioma modellen. De Favero ondersteund nu Cycling Dynamics van Garmin. Indien je een Garmin fietscomputer hebt kun je nu zien waar je kracht zet in de pedaal omwenteling en kun je zien hoeveel je gestaan of gezeten hebt tijdens het fietsen. Ook kun je zien hoeveel het maximale wattageje staand en zittend is geweest.

 

Assioma Dual-Power vermogensmeter met twee sensoren in de pedalen

Een wattagemeter kopen voor de racefiets doet je natuurlijk niet elke dag. Een goede uitgebreide review helpt dan bij de voor en de tegens, positieve en negatieve ervaringen. Als er 1 iemand is die fietsproducten uitgebreid test dan is de Amerikaanse Ray, ook bekend als DC Rainmaker, woont en werkt in Parijs. Hij heeft inmiddels de Assioma DUO uitgebreid getest en ook vergeleken met bijvoorbeeld de Garmin Vector. Lees zijn visie over de pedalen maar als conclusie kunnen we zeker  stellen dat deAssioma's misschien niet het mooiste uitelijk hebben maar wel ongevenaard zijn in prijs-kwaliteit verhouding. Er is geen ander merk dat een dergelijk nauwkeurig kwaliteitsproduct voor deze prijs aanbiedt. Hier is de complete review na te lezen.

Nieuw in de laatste firmware update voor 2020 is een instelbare travel mode zodat de pedalen niet aangaan tijdens transport en de batterij leeg kan geraken. En je kunt nu ook vanuit de Favero iPhone / Android app een Zero kallibratie doen.

Pro team Bardiani CSF fietst met Assioma DUO's in de Giro!

Bardiani CSF Pro Team

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Recensies
google_review_img