opc_loader

4iiii Precision Shimano XTR M9020 crank-arm wattage meter

  • Gemakkelijk te bevestigen, oude crank eraf, nieuwe erop, app installeren op je smartphone, crank een rondje laten draaien, via Bluetooth connecten en met de app calibreren, klaar.
  • Meet totale vermogen, en de cadans, geen aparte sensor voor het trapritme meer nodig
  • Gewicht: 9 gram, zeer nauwkeurige en betrouwbare data. 4iiii wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld Quick-Step Bora
  • ANT+  en Bluetooth compatibel
  • Het toestel werkt samen met Garmin Edge fietscomputers, Wahoo Fitness ELEMNT Bolt en Polar- Sigma GPS Serie.
  • Batterijduur: CR 2032 knoopcel: 100+ uur
  • Wattagemeter geschikt voor de XTR M9020 met Dual kettingblad
  • Let goed op of u een M9000 of M9020 heeft. Verschil is dat de M9020 linker non drive kant heeft een forged hollow constructie en is iets zwaarder dan de gelamineerde M9000 versie
599,00

Lengte crank-arm

  • 170 MM
  • 175 MM

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

De voordelen van het trainen met een vermogensmeter zijn inmiddels bekend bij menig fiets liefhebber. Je vermogen is de meest eerlijke factor wanneer je de inspanning tijdens een trainingsrit gaat meten. Hartslag is beïnvloedbaar en (gemiddelde) snelheden zijn afhankelijk van heel veel factoren. Of je nu wind tegen hebt of wind mee; het wattage blijft gelijk, echter de snelheid zal in het geval van wind mee een stuk hoger liggen. Hetzelfde is van toepassing bij het klimmen en afdalen met een mountainbike.

Meet waar het telt

Tot voor kort waren wattage meters door hun hoge prijs alleen toegankelijk voor wedstrijd fietsers die je normaliter in de Tour de France ziet. Tijden veranderen gelukkig en deze 2e generatie 4iiii Precision vermogenmeter maakt het mogelijk om een geweldig inzicht te krijgen in de power die je benen naar je pedalen sturen. Om dit te kunnen meten heeft de Canadese fabrikant een sensor in de crank-arm gebouwd. Deze registreert alle krachten die op de crank-arm worden uitgeoefend in drie dimensies: de buiging, de kromming ( torsie ) en de axiale ( lengterichting ). Dit met een verbijsterende 99% nauwkeurigheid, als goed kijkt zie je zo ook zitten op de fietsen van Quickstep. Het vermogen wordt gemeten van 1 been en maal 2 gedaan. Het klopt dat sommige wielrenners een klein verschil in kracht in het linker en rechterbeen hebben maar dat gezegd hebbende, verschil is normaliter minimaal. Natuurlijk is er concurrentie van bijvoorbeeld de Garmin Vector 2 serie naar die kosten ver boven de duizend euro. Door de techniek van 4iiii wordt de prijs aantrekkelijk en haalbaar zonder dat het een rib uit je lijf wordt

Gechikt voor de Shimano XTR M9020 groep

Wat je bij mij koopt is een nieuwe linker crank-arm van het crankstel met daarin de geïntrigeerd vermogensmeter. Op dit moment heb ik hem beschikbaar voor de Shimano XT en de XTR serie. Ook de lente van de crank is belangrijk, beschikbaar is 170 mm  en 175 mm. Allen enkel in het zwart.

Compatibel met vele fietscomputers en fiets app's

De Precision 2.0 beschikt over ANT+ en Bluetooth Smart en is compatibel met zeer veel fietscomputers zoals de Garmin Edge en Wahoo Fitness ELEMNT Bolt. Vroeger waren vermogensmeters lastig te monteren en vereisten ze allerlei mechanische aanpassingen van de fiets. Nu kunt u bij mij een 4iii Precision 2.0 kopen en installeert je deze zelf in een paar minuten. Je hebt geen hulp nodig van de fietsenmaker en hoeft jouw fiets niet achter te laten. Het vergt geen complexe afstelling van aandrijving of wielen en er hoeven geen externe sensoren te worden geïnstalleerd.

Als fijne bijkomstigheid meet de pedaalarm sensor ook de cadans oftewel het trapritme. De vermogensmeter voegt slechts 20 gram toe en gebruikt een CR2032 knoopcel batterijtje dat eenvoudig is te vervangen. Batterijtje gaat ongeveer 100 uur mee. 4iiii heeft een speciale Android en iPhone app om de firmware / software eenvoudig een update te geven. In onderstaande YouTube video krijg je een goede indruk van de wattage meter. Vragen zijn natuurlijk altijd welkom per telefoon of email.

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen