opc_loader

4iiii Precision Pro Dual vermogensmeter Shimano Ultegra R8000 ANT+ Bluetooth

 • Bestel je deze 4iiii dubbelzijdige Precision Pro wattagemeter, dan krijg je een compleet Shimano Ultegra R8000 crankstel met daarin gefreesd twee sensoren die het vermogen meten
 • Kies zelf je ideale kettingblad verhouding, leverbaar in 53-39 of 52-36 en 50-34
 • De 3D powermetertechnologie meet de tri-axiale spanning (waaronder buiging & torsie) in je crankarm en zet dit om naar een wattage cijfer
 • Nauwkeurige, consistente gegevens , zowel voor het linker als het rechter been
 • Lichtgewicht, compact ontwerp
 • Batterijstatusindicator via de 4iiii app
 • Compatibel met ANT+ Bluetooth fietscomputers en horloges
 • Gebruiksvriendelijke app voor firmware updates en tracking functionaliteit. Indien je fiets gestolen wordt is er een mogelijkheid om hem terug te vinden via de app 'the power to be found'.
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Ook de cadans wordt doorgegeven een losse cadence sensor is dus niet meer nodig
 • Voegt slechts 25 gram toe aan het crankstel
 • Gegevensnauwkeurigheid met een foutmarge van maximaal +/- 1%
 • Je kunt meer dan 100 uur fietsen met de CR2032 batterij. Die is makkelijk te vervangen en tip, bij de Action heb je er 10 voor 85 cent.
 • 4iiii is een merk met een grote reputatie, Quick-Step Deceuninck gebruikt ze, Annemiek van Vleuten is er wereldkampioen mee geworden!
699,00

Lengte crank-arm

 • 165 MM
 • 170 MM
 • 172.5 MM
 • 175 MM

Tanden kettingbladen

 • 50-34 Tanden
 • 52-36 Tanden
 • 53-39 Tanden

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

Deze Precision Pro Shimano Ultegra R8000 Dubbelzijdige Powermeter meet het wattage van beide benen onafhankelijk van elkaar. Een mooie degelijke upgrade van je fiets waar je veel plezier aan gaat beleven. 4iiii is een Canadees merk dat sinds 2010 kwaliteitsvermogensmeters maakt. De oprichter, Kip Fyfe, is ook de uitvinder van het ANT+ protocol. Dus het is geen verrassing dat deze vermogensmeters uitstekend en stabiel communiceren met je fietscomputer of sporthorloge. Wat de 4iiii Precision Pro wattagmeter onderscheidt, is de gepatenteerde 3D-rekstrooktechnologie die gebruikt wordt om de buig-, verlengings- en torsiespanning te meten in de Shimano R8000 cranks. Dit maakt het mogelijk om elke kracht die door een fietser op de crankarm wordt uitgeoefend te meten en biedt de meest nauwkeurige gegevens die mogelijk zijn. De maximale afwijking is dan ook slechts 1%. 4iiii heeft in de Dual versie alleen de Precision Line-up, de Podiiiium modellen zijn enkel als Left side only powermeter beschikbaar.

Waarom is de 4iiii Dual vermogensmeter een goede aankoop?

Waterdicht en makkelijke installatie

Deze 2019 Precision Pro versie wordt compleet geleverd. Een nieuwe Shimano R8000 Linker en rechter crank en de kettingbladen met verhouding naar keuze. Er is een uitsparing gefreesd voor de sensoren welke vakkundig zijn geplaatst. De sensoren zijn waterdicht, robuust en beschikken over een batterij status indicator. Met de iPhone en Android app kun je de vermogensmeter kallibreren en de firmware updaten indien er een nieuwe versie beschikbaar is. Deze vermogensmeter meet het wattage aan beide kanten dus ook de balans tussen beide benen is af te lezen.

Waarom trainen op Wattage?

Trainen op vermogen heeft veel voordelen ten opzichte van trainen op hartslag. Het meten is heel direct, terwijl je hartslag altijd wat na-ijlt, zeker bij pittige intervaltrainingen. Daarnaast sluit trainingen met een vermogensmeter externe factoren als temperatuur, stress en vermoeidheid uit. Wat overigens niet wegneemt dat een hartslagsensor een nuttige tool blijft bij al je trainingen. De eerste stap is het bepalen van je FTP. Dit staat voor Functional Treshold Power, het vermogen dat je maximaal kunt leveren voor een uur zonder dat je compleet verzuurt. Dit doe je met een 20-minuten FTP test. Je gaat 20 minuten zo hard mogelijk fietsen. Probeer een gelijkmatige kracht te leveren, die je net 20 minuten kunt volhouden. Van het gemiddelde wattage dat je in die 20 minuten trapte haal je 5% af, dat is je FTP-waarde. Met de FTP kun je jouw vermogenszones bepalen.

Je fiets altijd kunnen traceren met 4iiii

De werking: de tracking functie toont de laatst bekende locatie van je fiets in de 4iiii app. De eigenaar van de powermeter kan deze als 'verloren' markeren in de app. Vervolgens zal elke 4iiii of Chipolo app op een smartphone in Bluetooth-bereik de powermeter zoeken. Wanneer een smartphone met succes de powermeter heeft gevonden, zal deze de locatie met de eigenaar van de powermeter communiceren. Natuurlijk gaat dit concept er niet voor zorgen dat je fiets niet meer zal worden gestolen. Echter, met deze uitvinding zal het makkelijker worden om je fiets terug te vinden mocht het voorkomen dat je fiets wel wordt gestolen.

 

Stages of 4iii vermogensmeter kiezen?

Deze twee merken hebben een vergelijkbare producten. Waarom kiest i-Mobile voor 4iii wattagemeters en niet voor Stages powermeters? Hardwarematig heb je het over een bijna identiek product. Waar 4iiii in uitblinkt is stabiliteit. Geen drop-outs van hetvermogen tijdens het fietsen en niet voor elke fietstocht een 0 kallibratie hoeven doen voor een correcte vermogensweergave.

De 4iiii sensoren laten installeren op je eigen crank-set

Als je de homepage van 4iiii bezoekt is daar ook de mogelijkheid te vinden om je eigen hollowtech crankstel op te sturen waarna 4iiii de sensor voor je inbouwt. Dit is echter alleen haalbaar gebleken vanaf het Noord Amerikaanse continent. Door de hoge verzendkosten naar Canada en weer retour plus het feit dat de douane nogmaals 21% btw in rekening kan brengen is deze optie duurder dan een nieuwe linkercrank geleverd te krijgen. Ik heb een interview met Victor Campenaerts van Lotto Soudal over hoe te beginnen met een fiets vermogensmeter, zeer interessant om te lezen hoe een prof renner denkt over het fietsen en trainen met een wattagemeter.

Welke Pro-Teams rijden er met 4iiii?

In de afgelopen Tour de France reden onder andere Mitchelton-Scott en QuickStep met 4iii maar ook onze wereld kampioen Annemiek van Vleuten fietst met een 4iiii Precision vermogensmeter.

QuickStep met 4iiii in Tour de France

De Podiiiium en Precision zijn waterdicht

Altijd
Recensies
google_review_img