opc_loader

4iiii Podiiiium Ultegra 6800 Left vermogensmeter

 • Wattagemeter geschikt voor de Shimano Ultegra 6800 serie
 • Oplaadbare batterij die 60 uur je wattage doorgeeft voordat je hem weer moet opladen.
 • Mini USB poort is waterdicht uitgevoerd en voorzien van een anti-stof klepje
 • Nieuwe 4iiii Podiiiium vermogensmeter is dunner dan de voorganger Precision 7.5 mm ipv 8.2 mm, gewicht sensor: 7.5 gram
 • Nog nauwkeuriger, maximale afwijking 1%
 • 3D strain gauge technology meet vervorming van de crank in 3 richtingen
 • Robuust en betrouwbaar, gebruikt door top teams zoals Quickstep
 • Batterij capaciteit indicator
 • ANT+ compatibel met fietscomputers en horloges van Garmin, Wahoo, Polar, Sigma en Cateye
 • Bluetooth compatibel met bijvoorbeeld Zwift thuis op de laptop
 • 4iiii app voor telefoon voor firmware updates, kalibratie etc.
 • In de verpakking: podium powermeter, extra lange usb laad kabel, extra dust cover en in-bus sleutel
 • Installatie kan niet eenvoudiger, oude linker crank van de fiets halen door 2 in-bus boutjes los te draaien, deze crank met wattagemeter terug doen en klaar om te fietsen.
319,00

Lengte crank-arm

 • 165 MM
 • 170 MM + €50,00
 • 172.5 MM
Dit product is momenteel niet leverbaar

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

4iiii is een Canadees merk dat sinds 2010 kwaliteitsvermogensmeters maakt. De oprichter, Kip Fyfe, is ook de uitvinder van het ANT+ protocol. Dus het is geen verrassing dat deze vermogensmeters uitstekend en stabiel communiceren met je fietscomputer of sporthorloge. Wat de 4iiii Podiiiium wattagmeter onderscheidt, is de gepatenteerde 3D-rekstrooktechnologie die gebruikt wordt om de buig-, verlengings- en torsiespanning te meten in de Shimano crank. Dit maakt het mogelijk om elke kracht die door een fietser op de crankarm wordt uitgeoefend te meten en biedt de meest nauwkeurige gegevens die mogelijk zijn. De maximale afwijking is dan ook slechts 1%,

Waarom is de 4iiii vermogensmeter een goede aankoop?

Waterdicht en oplaadbaar

Deze Shimano Ultegra 6800 Podiiiium versie kun je makkelijk via de mini USB opladen met de meegeleverde extra lang USB kabel.1x lader is goed voor 60 uur gebruik. De sensor is waterdicht, robuust en beschikt over een batterij status indicator. Met de iPhone en Android app kun je de vermogensmeter kallibreren en de firmware updaten als er een nieuwe versie beschikbaar is. Deze vermogensmeter meet het wattage aan de linkerkand, vermenigvuldigd het met 2 en geeft het via ANT+ of Bluetooth door aan de fietscomputer. U krijgt een volledige nieuwe zwarte Shimano 6800 Ulegra crank geleverd. Daar is een uitsparing in gefreesd waar de 7.5 gram zware strain gage sensor is ingebouwd.

Waarom trainen op Wattage?

Trainen op vermogen heeft veel voordelen ten opzichte van trainen op hartslag. Het meten is heel direct, terwijl je hartslag altijd wat na-ijlt, zeker bij pittige intervaltrainingen. Daarnaast sluit trainingen met een vermogensmeter externe factoren als temperatuur, stress en vermoeidheid uit. Wat overigens niet wegneemt dat een hartslagsensor een nuttige tool blijft bij al je trainingen. De eerste stap is het bepalen van je FTP. Dit staat voor Functional Treshold Power, het vermogen dat je maximaal kunt leveren voor een uur zonder dat je compleet verzuurt. Dit doe je met een 20-minuten FTP test. Je gaat 20 minuten zo hard mogelijk fietsen. Probeer een gelijkmatige kracht te leveren, die je net 20 minuten kunt volhouden. Van het gemiddelde wattage dat je in die 20 minuten trapte haal je 5% af, dat is je FTP-waarde. Met de FTP kun je jouw vermogenszones bepalen.

Je fiets altijd kunnen traceren met 4iiii

De werking: de tracking functie toont de laatst bekende locatie van je fiets in de 4iiii app. De eigenaar van de powermeter kan deze als 'verloren' markeren in de app. Vervolgens zal elke 4iiii of Chipolo app op een smartphone in Bluetooth-bereik de powermeter zoeken. Wanneer een smartphone met succes de powermeter heeft gevonden, zal deze de locatie met de eigenaar van de powermeter communiceren. Natuurlijk gaat dit concept er niet voor zorgen dat je fiets niet meer zal worden gestolen. Echter, met deze uitvinding zal het makkelijker worden om je fiets terug te vinden mocht het voorkomen dat je fiets wel wordt gestolen.

 

De 4iiii sensor laten installeren op je eigen crank-set

Als je de homepage van 4iiii bezoekt is daar ook de mogelijkheid te vinden om je eigen hollowtech crankstel op te sturen waarna 4iiii de sensor voor je inbouwt. Dit is echter alleen haalbaar gebleken vanaf het Noord Amerikaanse continent. Door de hoge verzendkosten naar Canada en weer retour plus het feit dat de douane nogmaals 21% btw in rekening kan brengen is deze optie duurder dan een nieuwe linkercrank geleverd te krijgen. Ik heb een interview met Victor Campenaerts van Lotto Soudal over hoe te beginnen met een fiets vermogensmeter, zeer interessant om te lezen hoe een prof renner denkt over het fietsen en trainen met een wattagemeter.

Welke Pro-Teams rijden er met 4iiii?

In de afgelopen Tour de France reden onder andere Mitchelton-Scott en QuickStep met 4iii maar ook onze werelk kampioen Annemiek van Vleuten fietst met een 4iiii Precision vermogensmeter.

QuickStep met 4iiii in Tour de France

De Podiiiium en Precision zijn waterdicht

Altijd
Webwinkel keur

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen