opc_loader

Wahoo Fitness ELEMNT ROAM BUNDEL GPS Fiets Computer

Specificaties Wahoo ELEMNT ROAM GPS Fietscomputer bundel


 • Zeer uitgebreide fietscomputer met 17 uur batterijduur, oplaadbaar met USB
 • Voorzien van een goed afleesbaar 2.7 inch scherm met 8 kleuren
 • Scherm van zeer helder en krasbestendig Gorilla Glass (vergelijkbaar met een smartphone)
 • Gebruikersvriendelijke Elemnt Companion App voor configureren trainingsschema’s, maken van route's, instellen van de computer en koppelen met sensoren
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden
 • Navigeer naar een opgeslagen locatie of punt op de kaart, naar het begin van een route of naar huis
 • Voorzien van Turn-by-Turn modus: zorgt voor optimale fietsroute
 • Verwijst je automatisch terug naar je route als er ervan afwijkt
 • 2 rijen met Quicklook LEDS:kun je zelf een functie geven zoals hartslagzone, wattage zone, snelheid et cetera
 • Strava Live Segments compatibel: krijg een melding wanneer een segment begint en hoeveel seconden je voor af achterloopt op je beste tijd tot dan toe
 • Live Tracking: deel je locatie of vind de locatie van je vrienden
 • Call & Tekst: ontvang berichten, e-mails en gesprekken tijdens het fietsen (uit te schakelen)
 • Kaartmateriaal met straatnamen wereldwijd voorgeïnstalleerd
 • Mogelijkheid om met WiFi draadloos routes van onder andere Strava en Ride With GPS te downloaden
 • Out of front mount en stuurpen mount zijn inbegepen
 • Nieuw: de ELEMNT Roam ondersteunt ook de Garmin Varia fietsradar
 • Nieuw eBike integratie via LEV ANT+. Het LEV ANT+ protocol biedt een verscheidenheid aan informatie, zoals huidige snelheid, afgelegde afstand, resterende levensduur en bereik van de batterij en informatie over de huidige status.
 • Dit is de complete Roam bundel, geleverd met Tickr generatie 2 hartslagmeter, RPM draadloze cadans sensor en draadloze RPM Speed sensor. 
429,00

Kleur

 • Wit
 • Stealth Black

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  3  items
Beschrijving

Zoek je een fietscomputer waarmee je makkelijk kan navigeren, waarop je eenvoudig de pagina's naar eigen wens indeelt en die uitstekend is af te lezen in direct zonlicht? Twijfel niet langer en trakteer jezelf op deze Roam bundel. Er zit naast de Roam een Tickr Stealth hartslagmeter, Wahoo speed sensor en Wahoo cadans sensor in. Super compleet. Van deze bundel ga je erg veel plezier beleven. Strava segmenten, Turn by Turn route's en veel data na je fietsrondje.

Slimme navigatie

Op de Roam staan kaarten met volledige straatnamen, dat is een verschil met de Bolt, daar staan Open Street Maps op en de GPS laat weten waar je op dat lijnespel bent. Route info op de Bolt zit ingebakken in de route die je naar de Bolt stuurt met de app. Deze Roam kan meer, omdat er meer info in de kaarten zit. Zo kun je navigeren naar de start van de route, naar het begin van je route of naar huis of als je van de route af bent, terug naar de route die je aan het fietsen bent. Voor liefhebbers van MTB trails zijn de kleuren en 2 extra zoom levels een fijne toevoeging.

Scherm met 8 extra kleuren

De normale ELEMNT en de Bolt worden geroemd om het goed afleesbare zwart-wit scherm, zelfs bij fel zonlicht. Dit scherm is hetzelfde type dus de meeste gegevens zijn zwart wit maar er zijn 8 extra kleuren om water, bos, hartslag en wattage zones, Strava gegevens te accentueren. Die kleuren zijn ook zeer goed afleesbaar bij zonlicht. Ook is er een ambient light sensor ingebouwd, dus als je een tunnel door fietst volgt er automatisch een backlight. Het scherm meet een diagonaal van 68.6 mm of 2,7" en beschikt Gorilla Glass, net als een smartphone om krassen te voorkomen.

Quicklook LED's

De Bolt beschikt over 2 rijen met led's, links en aan de bovenkant. Je kunt ze zelf met de Companion App een functie geven. Met verschillende kleuren kunnen de linker led's aangeven welke hartslag zone / wattage zone je begeeft of dat je huidige snelheid boven of onder je gemiddelde snelheid tot dan toe is, en geloof me dat werkt erg motiverend!. De Led's aan de bovenkant kunnen je laten weten of je van de route bent geraakt, links of rechts moet gaan en een seintje geven als je gebeld wordt of een berichtje krijgt. Deze berichten en bel notificaties kun je ook uitzetten.

ELEMNT telefoon app

Met de ELEMNT app kun je jouw bolt naar wens indelen, pagina's aanmaken en bijvoorbeeld de led's aan de bovenkant een functie geven, zoals jouw hartslagzones. Je kunt sensoren koppelen, routes maken en tracking aanzetten. Zo kunnen ze thuis volgen waar je bent.

Strava in optima forma

Je kunt je Strava account koppelen. Zo worden na je rit automatisch je gegevens naar Strava gestuurd. Want staat het niet op Strava dan is het niet gebeurd ;-).Synchronisatie werkt ook de andere kant op, maak een route op de laptop op Strava en de GPX staat via WiFi op de Bolt. Ook kun je met live Segments aan de gang. Daar heb je wel Summit Analytics voor nodig.

De mounts die zijn inbegrepen

In de doos zitten de out-of-front aero mount en stuurpen mount. De out of front is geschikt voor sturen met een diameter van 31.8 mm, een standaard maat. De stem mount wordt vaak op de mountainbike gebruikt. Heb je eeen ovaal stuur of een stuur met stuurpen geintrigeerd dan heb ik een zogenaamde Splayd mount voor je.

Wat zit er in de Wahoo Fitness Roam Bundel?

Wahoo Tickr Gen2 hartslagmeter

Houd je hartslag bij met maximale nauwkeurigheid en koppel je hartslag via Bluetooth en ANT+ met jouw Bolt. De Wahoo Tickr 2 wordt geleverd met een zachte band van textiel met hoogwaardige elektroden die garanderen dat je hartslag nauwkeurig wordt gemeten. Het materiaal zit heel comfortabel en de uitstekende gesp houden de band stevig op zijn plaats. Ledlampjes geven aan wanneer een apparaat is aangesloten. De C2032 batterij van deze topper gaat tot wel een jaar mee. Is de batterij na veelvuldig gebruik leeg, dan vervang je deze gemakkelijk zelf

Wahoo RPM Cadence sensor

Met deze Wahoo Cadanssensor kun je tijdens het fietsen het aantal omwentelingen van je voeten bijhouden. Deze sensor is draadloos, gemakkelijk te onderhouden en over te zetten op een andere fiets. Je bevestigt de Wahoo Cadanssensor aan een van je pedaalarmen. Hij werkt zonder magneten en hoeft niet te worden uitgelijnd waardoor je snel op pad kunt en kunt letten op je cadans. Vooral oudere fietsers, ikzelf niet uitgezonderd trappen vaak te zwaar, vooral als je moe wordt. Met deze sensor kun je dat beter in de gaten houden en jezelf dwingen wat lichter te fietsen. Vervangbare C2032 batterij (meegeleverd)

Wahoo RPM Speed sensor

De Wahoo RPM Snelheidssensor ANT+ is een compacte sensor die moeiteloos nauwkeurig de fietssnelheid vastlegt. De sensor is eenvoudig op de voornaaf van je voorwiel van de racefiets of mountainbike te bevestigen. Maar de Bolt heeft toch al GPS snelheid? Zeker, maar de sensor werkt ook als je onder de bomen fietst en geeft real-time je snelheid door, de GPS loopt altijd iets achter. Let wel aan het einde van je rit is de gemiddelde snelheid en afstand hetzelfde bij een sensor in verglijking tot de GPS.

 

Ondersteund nagenoeg alles

De Element ondersteund via ANT+, en Bluetooth Smart zeer veel sensoren, niet alleen hartslag, cadans, snelheid sensoren maar ook wattage en elektronisch schakelen zoals de Shimano Di2, SRAM eTAP,FSA WE, Campagnolo EPS en ook de BSX en Moxy Muscle Oxygen sensors. Onderweg kunt u natuurlijk de Strava Segments fietsen als u ze in de route heeft aangegeven zal de Bolt een seintje geven als er een segment aankomt en kunt u los om een KOM te proberen. Let wel voor Live Segments heb je wel Strava Summit Analytics nodig. Na uw rit is 1 druk op de knop genoeg om de training te uploaden naar uw favoriete platform.

De Wahoo Roam ondersteunt nu ook de Garmin Varia Radar

De fietsradar van Garmin wordt ook ondersteund op de Wahoo ELEMNT fietscomputers. Zo zie je achter opkomend verkeer op je fietscomputer naderen. De Garmin Varia Achteruitkijk Radar is daarnaast ook een super compact en veilig fiets achterlicht. De achteruitkijk radar waarschuwt je voor achteropkomend verkeer tot zo"n 140 meter afstand en het achterlicht gaat extra fel branden als er een voertuig achter je rijdt! Waarschuwingen zijn eenvoudig af te lezen op de Wahoo ELEMNT Roam, kijk maar eens op de foto hiernaast. Als een auto of motor harder rijdt dan normaal wordt de rechterkant van je scharm zelfs rood. Verschil met weergave op een Garmin Edge fietscomputer is dat als er helemaal geen auto is het hele scherm wordt gebruikt voor navigatie of gegevens. Pas als er een auto komt verschijnt er info op je scherm. Je kan eventueel ook de Led's aan de zijkant van je Roam gebruiken als waarschuwings methode.

Nieuw vanaf april 2022 'summit climbing'

Als je aan het klimmen bent dan kun je niet genoeg afleiding en info hebben. Als je deze feature aanzet tijdens een geladen route dan zie je onderweg de klimmetjes en afdalingen die je tijdens de route gaat tegen komen op de climbing pages. Op je klimpagina kun je verder inzoomen en zien waar de moeilijkstukken zitten, hoe lang de klim nog duurt, percentages et cetera.

Wat is het verschil tussen de Wahoo Bolt en de Roam?

Hardwarematig zijn de belangrijkste verschillen de schermgrootte 2.7 inch t.o.v 2.2 en de 7 extra kleuren, batterijduur 17 uur t.o.v. 15 uur. de ambient light sensor en 2 rijen led's i.p.v. 1. Softwarematig is het grote verschil dat er op de Roam volledige Turn-by-turn kaarten met straatnamen staan. Op de Bolt staan open street maps en voeg je eventueel turn-by-turn informatie toe als je de route upload naar de Bolt. Naar de route toe of als je van de route af bent is er dan geen tbt info beschikbaar dan zal je moeten zoomen en naar het kruimelspoor moeten kijken.

video de Wahoo Roam in 1 minuut

video de route mogelijkheden op de Roam

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Recensies
google_review_img