opc_loader

Wahoo Fitness RPM Speed Sensor

Dit mag u verwachten van de Wahoo Fitness RPM Speed sensor:

  • Geen magneetje meer nodig, eenvoudige installatie
  • Dual band, connectie met Bluetooth of ANT+, zelfs gelijktijdig
  • Werkt met tal van fietscomputers, Wahoo Bolt, Wahoo Roam, Garmin Edge 530,580, Sigma Rox etc.
  • Klein, licht, gewicht: 7 Gram
  • Bereik signaal: 3 meter
  • Batterijtje: CR2032 gaat lang mee, tot 12 maanden en zelf makkelijk te vervangen
  • Makkelijk verplaatsbaar van de ene naar de andere fiets
  • Waterdicht, installatie op voornaaf
  • Meet: snelheid en afstand zeer nauwkeurig door de interne accelero-sensor
39,95

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  0  items
Beschrijving

Deze nieuwe Wahoo Fitness RPM Speed sensor meet de snelheid en afstand die je fietst nauwkeuriger dan een GPS. Geen invloed van een bladerdek boven je of een haperende GPS verbinding. De snelheid sensor behoort tot een nieuwe generatie van sensoren. Hij maakt geen gebruik meer van een Hall Effect meting, simpel gezegd magneetje langs sensor produceert elektrische puls, nee hij maakt gebruik van een interne accelero meter. Die meet de omwentelingen. De omtrek van je wiel maal de omwentelingen zorgt voor een correcte afstand en snelheid.

Nauwkeurig en makkelijke installatie

De RPM is in een paar seconden gemonteerd. Hij wordt geleverd met een rubber houdertje dat van zeer elastisch materiaal is gemaakt. Je installeert hem eenvoudig op de voornaaf. Of die nu dik of dun is maakt niet zoveel uit, mountainbike of racefiets, de werking is hetzelfde. De wielmaat staat standaard op 2097, dat is wat de meeste fietsers gebruiken. Heb je een afwijkende maat, vul die dan in bij het toevoegen van je sensor.

Compatibel met meerdere merken fietscomputers

De RPM zendt twee signalen uit, Bluetooth en ANT+. De snelheid sensor werkt met nagenoeg alle fietscomputers van Garmin, Wahoo, Polar, Sigma Rox en Lezyne. Maar je kunt hem ook gebruiken in combinatie met een iPhone of Android smartphone. Uiteraard is deze RPM compatibel met de bekende apps van Strava en Wahoo zelf

Specificaties Wahoo RPM Speed sensor

De sensor is waterdicht. Een LED is ingebouwd om aan te geven dat de sensor actief is en verbinding heeft met jouw fietscomputer. Groot voordeel is natuurlijk ook dat je deze sensor heel makkelijk van de ene naar de andere fiets verplaatst. Er wordt 1 CR2032 batterij meegeleverd en die gaat heel lang mee. Vervangen is makkelijk zelf te doen en bij de Action heb je tegenwoordig 10 batterijtjes voor 84 cent.

 

Waarom een Wahoo Speed sensor, de GPS geeft toch ook snelheid?

Die vraag wordt vaak gesteld. Als ik ga fietsen zie ik toch al de snelheid die de GPS geeft? Zeker, dat is waar. Waarom fietsers toch een snelheid sensor kopen kan bijvoorbeeld zijn dat een sensor altijd snelheid doorgeeft, ook als je onder een dik bladerdek fietst. De GPS kan dan even wegvallen een schommelende snelheid tot gevolg. Ook reageert een sensor snel, ga je sneller fietsen, dan zie je dit meteen, een GPS volgt als een schaduw en is een gemiddelde van de afgelopen 25 meter. Aan het einde van de rit als de fietscomputer of strava de rit berekend kom je qua gemiddelde snelheid en afstand op het zelfde uit. Dan is er geen verschil meer.

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Recensies
google_review_img