opc_loader

Bryton Rider 420E Fietscomputer met GPS

 • Supercomplete fietscomputer met GPS
 • Met helder afleesbaar Mono LCD-scherm
 • Grootte scherm: 2.3 inch
 • Ondersteuning van meerdere satelliettypen: GPS, Glonass, BDS, Galileo en QZSS
 • Ingebouwde hoogtemeter
 • Ingebouwde odometer, houdt de totale afstand en hoogtemeters van de fiets bij
 • De schermen op de Rider 420 kun je zelf indelen via de Bryton Active App
 • Weergave van alle gegevens die je mag verwachten, snelheid, cadans, temperatuur, afstand, hartslag et cetera
 • Indien gewenst kun je meldingen van je smartphone zien op de Rider 420, bijvoorbeeld als je gebeld wordt of berichten krijgt
 • Importeer GPX-routes of maak ze via de Bryton telefoon app
 • Automatisch routes synchroniseren uit Strava, Komoot en RideWithGPS.
 • Ritten automatisch uploaden naar Strava, Selfloops en TrainingPeaks
 • Te koppelen sensoren: Bluetooth en ANT+
 • Wattage / powermeters kunnen ook gekoppeld worden
 • Waterdicht IP7
 • Bedien de Bryton 420 draadloos met uw Shimano Di2 door op Di2-schuifhendels te drukken. 
 • Batterijduur: 35 uur !
169,00

Niet thuis? Geen punt - Haal je bestelling op bij de Albert Heijn of Gamma
Kies je afhaalpunt zometeen bij het afrekenen.....

Voorraad
Aantal op voorraad:
  1  items
Beschrijving

Het nieuwste lid van de Bryton Rider familie is de 420. Nu kan ik me zo voorstellen dat het met al die modellen wat onduidelijk wordt wat nu de verschillen zijn. Ook lijkt het op het eerste gezicht dat 420 minder kan dan een Aero 60 of 450? Die vraag is met ja en nee te beantwoorden. In principe plaatst Bryton de 420 onder de top modellen Aero en 450 en is het een vervanging van de Rider 410. Maar nu komt het lastige of juist mooie het is maar hoe je het bekijkt. De 420 heeft een beter scherm, althans meer contrast en het scherm ligt minder 'diep' in de fietscomputer waardoor je minder weerspiegeling hebt en het beter is af te lezen. Bryton heeft 2 knoppen heel slim en ergonomisch geplaatst onder de fietscomputer. Dat klinkt raar maar je wijsvinger komt daar automatisch en zo zet je heel makkelijk de achtergrond verlichting aan en uit bijvoorbeeld of je pauzeert je rit even. Nog 2 grote verbeteringen: de processor is veel sneller, dus je zoomt sneller in en uit en wisselt sneller door de pagina's. Startte je voorheen een rit dan kon je niet meer door de instellingen pagina's om bijvoorbeeld een sensor te koppelen, dan moest je eerst de rit afbreken. Dat is nu niet meer. Bovenstaand allemaal zaken die beter zijn dan op de Aero of 450, maar er is ook een drawback, de 420 heeft geen kaarten. Ja ze kunt een GPX route eenvoudig er op zetten dan zie je de rit, je krijgt info over 200 meter naar links et cetera maar er ligt geen kaart onder de lijn die je volgt en dat maakt navigeren in drukke stedelijke gebieden minder makkelijk dan op de Aero 60.

Als je graag lange afstanden fietst, zal de Rider 420 zeker aan je behoeften voldoen. Hij biedt tot 35 uur aan batterijduur! De GPS fietscomputer zit vol met functies en mogelijkheden. Zo kun je trainingsschema’s volgen en interval work-outs doen. Zitten er een aantal standaard testen op de 420 die je kunt fietsen om bijvoorbeeld je MHR en/of lactate threshold LTHR te meten. De fietscomputer ondersteunt meerdere GPS systemen om snel en nauwkeurig een positie te bepalen. Je kunt 2 set-ups maken indien je 2 verschillende fietsen hebt en een odometer houdt bij hoeveel kilometer en hoogtemeter je totaal met de fiets hebt gemaakt. Piepjes als je op de knoppen drukt kun je uit zetten. Hartslagzones en ook cadans zones kun je ook instellen, zo hoor je een geluidje als je boven een bepaalde hartslag komt of een seintje als beneden een bepaald trapritme komt en je wellicht te zwaar aan het trappen bent.

WiFi, Strava en App

Uiteraard kun je met de Bryton iPhone en Android app de fietscomputer naar eigen wens indelen. Wil je snelheid groot in beeld, of juist het wattage en de temperatuur? dan kan dat, jij bepaalt het. Je kunt een Strava of TrainingPeaks account koppellen en via WiFi worden de resultaten automatisch geupload na je training. Ook kun je met deze nieuwe 420 met trainingpeaks trainingschema's werken en inladen op de Bryton. De Bryton App heeft de mogelijkheid om een route te maken met turn-by-turn informatie. Tip: je kunt met je inlog gegevens van de app ook via een browser inloggen op je laptop of dektop via: https://active.brytonsport.com voordeel is dat je dan een lekker groot scherm hebt om routes te maken. Zet dan een punt op elke belangrijk punt op je route, dus als je naar rechts of links moet. Dan krijg je op je Rider 420E fietscomputer een aanwijzig als je bijna bij dat punt bent.

Compatibel met mega veel sensoren.

Deze GPS fietscomputer ondersteund ANT+ en Bluetooth sensoren. Dus heb je al een hartslagmeter, powermeter, cadans sensor of speed sensor dan kun je die moeiteloos koppelen. Ook van andere merken. De 420 meldt je wanneer je een telefoonoproep of een SMS ontvangt als je hem met bluetooth en de iPhone of Galaxy hebt gekoppeld. Dat kan handig zijn als je tijdens het fietsen bereikbaar wil zijn. Maar het hoeft niet, je kunt het ook uitzetten en lekker ongestoord een rondje fietsen. De Bryton 420 weegt 66 gram en de buitenmaten zijn: 49,9 X 83,9 X 16,9 mm.

Schakelgroepen

De 420 ondersteunt nu ook schakelgroepen zoals Shimano Di2, SRAM eTap en Campagnolo EPS zodat je live op je scherm ziet welk verzet je zit. De Rider 420 is geïntegreerd met het Shimano Di2 D-fly elektronische schakelsysteem. Na een eenvoudige installatie kunt u gebruikmaken van het gemak van de Rider 420 op afstand te bedienen door op Di2-schuifhendels te drukken. Zorg er voordat u gaat installeren voor dat de Rider 420 is gekoppeld met een geschikte Di2 D-fly. Het scherm meet 2.3" en is een matrix zwart wit, dat maakt het beter afleesbaar dan een LCD kleurenscherm, met name in de zon. Je kunt maximaal 8 pagina's naar eigen wens aanmaken.

 

The Wolfpack - Quick-Step Cycling team

Sinds 2019 fietst Quick-Step ook met de Bryton. Let er maar eens op bij de klasiekers, Tour en Vuelta. In onderstaande YouTube vertellen een aantal Wolfpack fietsers over hun ervaringen.

 

In de doos zitten:

 1. De Bryton Rider 420 Fietscomputer
 2. USB-kabel
 3. Fietssteun
 4. Veiligheidsbandje
 5. Snelstartgids

Aanbevolen artikelen:

Altijd
Recensies
google_review_img